Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Sziklakert lépésről - lépésre 5. rész

2015.12.28.

A sziklakert gyakorlatilag nem más, mint a természet modellezése, ahol virágok és alacsony termetű bokrok telepei élnek a hűvös, napos és száraz kőlejtőkön

A sziklakert gyakorlatilag nem más, mint a természet modellezése, ahol virágok és alacsony termetű bokrok telepei élnek a hűvös, napos és száraz kőlejtőkön. Egy össze-vissza lepakolt kőkupac még nem sziklakert, bármennyire is szeretnénk annak nevezni, az akkor is csak egy kőkupac marad. Sziklakert építése során használjuk ki a kertünk adta lehetőséget, ha vannak benne természetes dombok, lejtők, buckák és emelkedők, próbáljuk meg ezeket beleépítve alakítani az elképzelésünknek megfelelően.

Használjuk a közelben fellelhető köveket. A tájidegen kövek felhasználásához és beépítéséhez nagyon jó érzék kell, hogy ne váljon szemet sértővé. A különböző beszerzésekből származó kövekkel ugyan ez a helyzet.
Használjunk különböző csoportosításokat a kövekből. Építsünk be egy-egy laposabb követ is, amire rá tudunk majd állni, a sziklakert gondozása alatt. A köveket úgy helyezzük el, hogy a vizet a gyökerekhez tereljék, és megakadályozzák a talaj kimosódását.

A növények beültetésénél ne tegyünk a csúcspontra egy tuját, ciprust vagy borókát, mely felfelé törő habitusával inkább szemet sértő, mint szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Ellenben, ha tudunk szerezni olyan alacsony termetű, és növésű örökzöldet, mely formájában hasonlít a sziklák között növő bonsai alakú fenyőre, és van megfelelő helyünk, telepítsük be a sziklakertünkbe.
A növények beültetésénél tipikus hiba, hogy ide-oda-amoda kerül egy-egy növényke, azzal a címszóval, hogy majd elterül, és legyen neki helye. Inkább több lépésben ültessük be a kertünket. A meglévő növényeinkkel egy területet töltsünk ki, az legyen tökéletes, és a későbbiek folyamán majd a többi rész is beültetésre kerül.

Természetesen, a sziklakertben végkép  nem használhatjuk azt az ültetési módszert, hogy egy sorba rakjuk a növényeket. Foltokban, területekben kell gondolkoznunk, mikor beültetjük. Akár hagymásról, akár évelőről van szó, az soha nem fordul elő természetes formájában egy sorban.

vissza