Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Sziklakert lépésről - lépésre 4. rész

2015.12.28.

Sziklakertet nem nehéz fenntartani, ha jólelőkészítettük a területet.

 Sziklakert lépésről - lépésre 4. rész

Sziklakertet nem nehéz fenntartani, ha jól

előkészítettük a területet. A rendszeres gyomtalanítás is csökkenni fog, ahogy a növények benövik a területet. Ezt mi magunk is elvégezhetjük, azáltal, hogy zúzott kaviccsal fedjük be a talajt, egyrészt természetes hatást adunk a sziklakertünknek, másrészt a kő mulcsként működik, és természetes talajtakaróként gátolja a gyomosodást.

A megjelenő gyomokat amint tudjuk, szedjük ki. Beültetés után már ne használjunk gyomirtót, mert bármennyire is elővigyázatosak vagyunk, a lecsöpögő szer a növényeinket is károsíthatja. A jól kiválasztott növények hamarosan betöltik a szabad felületet, és a gyommagvak nem tudnak kikelni.

Nyáron ha nagy a szárazság, időszakosan öntözzük meg a növényeket. A nehezen elérhető részekre ne ültessünk olyanokat, melyekről rendszeresen el kell távolítani az elnyílt virágfejeket, illetve egynyáriakat és nagyobb vízigényűeket se telepítsünk ide. Ezeket a sziklakert általunk jól megközelíthető részére telepítsük, hisz ezekkel a növényekkel többet kell törődnünk, mint az igénytelenebbekkel.

Ősszel, ha van rá lehetőségünk, a fagyérzékeny növényeinket ássuk ki, és teleltessük fagymentes helyen, vagy takarjuk őket fenyőágakkal. Egy gondosan kiválasztott növényekkel beültetett sziklakert esetében erre nincs szükség. Telepítsünk korán nyíló hagymásokat, melyek elvirágzás után visszahúzódnak.

Tavasszal vágjuk vissza azokat, melyek egy alakító metszést igényelnek, az elhalt virágokat távolítsuk el.

vissza