Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Sziklakert lépésről - lépésre 3. rész

2015.12.28.

A szikláink megvannak, az elképzelésünk megvan,

 

A szikláink megvannak, az elképzelésünk megvan,

ideje, hogy elkezdjük a munkát.  Készítsük elő a helyszínt, ássuk fel a területet. Gyomtalanítsunk, ha szükséges, használjunk gyomirtót. A kövek behelyezése, és a növények beültetése után, már nehezebb lesz az évelő gyomoktól megszabadulnunk. A felásott területre 8-10 cm vastagságban szórjunk kavicsot, zúzottkövet. Ez szükséges lesz a vízelvezetésre.

A legtöbb alpesi növény jó vízelvezetésű talajt igényel. Ha a talajunk kötött agyagos, akkor keverjünk hozzá kavicsot, kőzúzalékot. Ez az ültetéskor is természetes látvány fog nyújtani, és a növények számára is biztosítja a tökéletes vízelvezetést.

Ha nem alpesi növényekkel akarjuk beültetni, akkor a talajhoz keverjünk kevés komposztot. Ha viszont erikákat, rododendront, azáleát és egyéb savanyú talajt igénylő növényeket akarunk majd ültetni, akkor savanyú talajt kell összekevernünk zúzott kaviccsal.

Aszályos területen, ha szükségesnek látjuk, egy csöpögtető öntözéses rendszert is beépíthetünk, mielőtt beültetjük a növényeket. Erre abban az esetben lehet szükség, ha nem kimondottan szárazságtűrő növényekkel telepítjük be, illetve nincs időnk arra, hogy időnként locsoljunk

vissza