Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Sziklakert lépésről - lépésre 2. rész

2015.12.28.

Tervezzük meg a sziklakertet

Különböző stílusú sziklakertek vannak, és nekünk a mi udvarunkhoz illőt kell létrehoznunk.

Vagyis a helyszínhez igazodjon.

Egy hatalmas kupac szikla ami kiemelkedik a pázsitból, oda nem illőnek fog tűnni. A lapos, sziklás mészkő, ami vonzó a saját környezetében, nem biztos, hogy ugyan olyan jól fog mutatni az udvarunkon is, főleg, ha már másmilyen kővel van burkolva a lábazat.

Ne feledjük, a sziklakert lényegében egy hegyi lejtő újrateremtése a kertünkben.  A legkönnyebb megtervezni és kialakítani akkor, ha már van a kertünkben egy kisebb lejtő, esetleg egy vagy több szikladarab. Ha nincs, akkor nekünk kell kialakítani, hogy természetes hatást érjünk el.

A sík felületek nem a legjobb választások egy sziklakert megépítéséhez, bár nem zárják ki teljesen. Kerüljük el az olyan megoldásokat, hogy a különböző típusú köveket egy halomba hordjuk, véletlenszerűen a földre szórjuk őket, és elnevezzük sziklakertnek. Semmi sem tűnhet mesterségesebbnek!

Használjunk helyette színben és anyagban egyforma köveket sziklákat, próbáljuk úgy elhelyezni őket, mintha mindig is ott lettek volna. Vagyis süllyesszük be egy részüket, a kisebb kövekkel egészítsük ki, ezáltal törekedve a természetességre. Egy szikla sincs a természetben úgy elhelyezve, hogy csúcsosan emelkedjen ki, felhívva magára a figyelmet, hogy "nini, ez egy sziklakert ám".

A természetes hatás eléréséhez 2-3 nagyobb szikladarab, és több kisebb szükséges. Ha ezeket süllyesztve elhelyeztük, úgy, hogy a nagyobb köveket a kisebbek kiegészítik, és még mindig van sziklánk, következhet kicsit arrébb, szintben eltolva a következő szakasz. Itt szintén 2-3 nagyobb követ  kiegészítünk több kisebbel. Ezt folytatjuk addig, míg a nagyméretű köveink elfogytak.

vissza