Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Sziklakert lépésről - lépésre 1. rész

2015.12.28.

Egy sziklakert több, mint egy rendszertelen

kőhalom.

Egy sziklakert több, mint egy rendszertelen

kőhalom. A sziklakert építése tervezést igényel, mely áll a sziklák kiválasztásából, és a kövek gondos elhelyezéséből, a növények összeválogatásából, és a legfontosabb a hely, ahová építeni akarjuk. A cél a sziklakert építésénél, hogy létrehozzunk egy természetes hegyi lejtőt a saját udvarunkban.

Újra alkothatjuk a természet egy darabját a hátsó udvarban. A  túlzottan lapos tájba mozgást vihetünk,  készíthetünk egy ideális helyszínt az apró, törékeny alpesi növényeknek.

Szerencsére, egy megfelelően tervezett sziklakert kevés gondozást igényel. A legtöbb sziklakerti növény szárazságtűrő, kevés trágyát igényelnek, és csak némelyiket kell metszeni. Az egyetlen fő feladat a gyomlálás, melyet minimálisra csökkenthetünk ha minden gyomot eltávolítunk, mielőtt elkezdenénk építeni a sziklakertet.

Hogyan építsünk egy sziklakertet

Egy sziklakertnek jó vízelvezetésre van szüksége. Körülbelül 15 cm mélyen a talajt célszerű kiásni, és 8-12 cm mélyen feltölteni kavicstörmelékkel. Ebbe a kavicságyba ültessük be a sziklákat, köveket. Miközben építjük a halmot, a köveket mindig úgy rendezzük, hogy a lapos, legszélesebb  felük kerüljön alulra, és durván 2/3 ültessük be a lejtőbe. Vagyis a maradék 1/3 rész látszódjon ki. a kövekből. Törekedjünk a természetes hatás kialakítására.

A legjobb idő, hogy sziklakertet építsünk, ősszel van. A növények betelepítési ideje tavasszal történjen. A tél folyamán a föld leülepszik, tavasszal az esetleges gyomtalanítást megismételhetjük, ha szükséges, még tudunk módosítani, változtatni a kövek elhelyezésén.

vissza