Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

Februári tennivalók 3.

2016.01.07.

Felkészülés a tavaszra

Felkészülés a tavaszra

A hó, legalábbis átmenetileg eltűnt a kertekből. Szépsége, és gyönyörű fehérsége megfakult, elkopott, és ami megmaradt...nos, vizenyős, piszkos, rendezetlen. Nem mutogatni valók ezek a szomorú képek, melyeket ma készítettem a kertről. Álljunk optimálisan a dolgokhoz, hamarosan munkához kezdhetünk.

Az elkövetkezendő hetekben előkerülnek a gereblyék, metszőollók, permetezők, és egy alapos nagytakarítással eltüntetjük a tél nyomait. A rózsák frissen mosva, fazonra igazítva meregetik majd az ágcsonkjaikat, a díszfű visszavágott tüskéivel várja a jó időt, a hagymások bújnak elő, az elszáradt évelők visszavágva rendezve, és új komposztréteg takarja a földet.

 

Amire feltétlen figyelnünk kell. A kora kerti munkákat csak azokon a területeken végezzük, ahol a talaj némileg felszáradt. Ne tapossuk, tömörítsük, inkább várjunk a munkálatokkal. A téli nedvességtől fellazult talajon járkálással az egész előző évi munkánkat tönkre tehetjük. Ha feltétlen kell dolgoznunk - mert  hétvége van vagy  szabadnap, stb. - akkor fektessünk le egy deszkát, és azon lépkedjünk. Így nem tömörítjük a talajt.  

Járjuk végig a kertet, és jegyzeteljünk. Sétáljunk végig, és írjunk fel minden olyan dolgot, amit a későbbiekben meg szeretnénk csinálni. Például valamelyik évelőt nem jó helyre ültettük, vagy eszünkbe jut, hogy a kis almafa alatt lévő virágunk egész nyáron alig kapott napot, vagy az egyik ágyásban van egy üres hely, oda épp befér egy bokor levendula, stb.

Szedjük össze a szemetet. Minden évben kora tavasszal rengeteg szemetet szedünk össze. A szél fújja át a szomszédtól, vagy a kihelyezett tárolóból forgatja ki? Nem tudom.

Célszerű, egy munkafolyamaton végig menni. Ha az elszáradt virágszárakat vágjuk vissza, akkor módszeresen csináljuk meg minden ágyásban.  Ne akarjunk mindent egy hétvégén megcsinálni, fokozatosan szoktassuk magunkat a kerti munkákhoz. 

Ahol rendszeres a kóbor macska, arra nálam bevált, hogy a rózsa visszavágott ágait összegyűjtöm, és amikor veteményezek, a kívánatos zöldborsó sorokat ezekkel a levágott vesszőkkel takarom le. Érdekes, mert pont oda kell neki a kis lukat kaparnia... Persze, hisz ott már meleg, porhanyós a föld. Így viszont megvédem a korai répát, borsót a macskák látogatásától.

Lemosó permetezéskor mindent permetezzünk le. Nem csak a gyümölcsfákat, hanem a rózsákat, cserjéket is kezeljük le.

Ha az idő zordabbra fordul, folytassuk a kerti munkákat a szobában. Még mindig van időnk vetőmagot vásárolni, megtervezni egy új ágyást, kigondolni, hogy melyik évelő szaporulatát hova ültessük át. 

Készüljünk, hamarosan kezdődnek az igazi tavaszi munkák a kertben!

vissza