Brand Bútor, házikó ágyak egyedi méretben is.

Tervezze meg gyermeke álmai házikó ágyát, és mi elkészítjük. Gyermekbútort szeretne válasszon minket, egyedi elképzeléseit megvalósítjuk.

Kapcsolat

Üzemeltető:
Varga Viktória 

Kőrisfa-Bama Kft

Cégjegyzékszám: 13-09-196846 

Adószám: 26599029-2-13

Telefon:
+36 30/370-68-57

 

E-mail:

info.brandbutor@gmail.com

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap
8.00 - 17.00
(Előre egyeztetett időpontban)

 

Hasznos oldalak:

kert.lap.hu
virag.lap.hu
viragtarto.lap.hu

Megosztás

A titkok kertje - Angol kert

2015.12.28.

A magazinokban, könyvekben mindig rácsodálkozom az angol kertek elbűvölő szépségére.

 A magazinokban, könyvekben mindig rácsodálkozom az angol kertek elbűvölő szépségére. Mitől olyan tökéletesek? Lehetnek szabályos ágyások, ívelt szabálytalanok, mégis nagyszerűen mutatnak. A buja zöld pázsit, a színes virágok, a kacskaringós utak, a nyugodt külső, a kifinomult szépség jellemzi az angol kertet.

 

 

Az angol kerti stílusnak hagyománya van az angol kultúrában. A romantikus elemek, a kanyargó sétányok, sok illatos virág és buja növényzet a mi kertkultúránkkal összehasonlítva, bevallom, számomra sokkal szebb.  

Egy angol kerti tervet belefoglalni a saját kertünkbe, nem is olyan lehetetlen feladat. Mik azok az elemek, amitől mégis szebb, több, mint amit megszoktunk?

A kanyargó ösvények, melyeket virágzó növények vesznek körül, az angol kert lényeges elemei. Ellentétben a nálunk megszokottal, a mi kerti utainknak funkciója van, a legrövidebb útvonalon elérni a célhoz. Ezzel szemben, az angol kertben az ösvények kanyarognak, tekeregnek, lehetőséget adnak a nézelődésre.


A következő anyagok felhasználásával készíthetjük el a kerti ösvényeket, utakat: 

 

• A kavics gazdaságos és könnyű fenntartani.
• A kéregzúzalék, szintén beszerezhető, szép, könnyű fenntartani
• A sűrűbben használt utaknál a kő vagy tégla lerakása

 

 A kert kialakításánál figyelembe veendők:

• Az angol kerti stílusra jellemző, a laza, szabadon kanyargó ösvény
• Az utak nem egyenesek, az ágyásoknak  szabálytalan alakúak, és nem szögletesek
• A színes virágok, díszfüvek
az utakra "folynak" ezáltal is lágyítják az ösvény szegélyeit
• A kerti út vagy ösvény anyagai különbözőek, a sűrűbben használt utak szilárd burkolatúak, a kevésbé használtak kavics vagy kéregzúzalékkal borítottak.
• Az ösvényhez használt anyagoknak természetes színűk van, az erőteljes színű dekor fenyőkéreg nem itt kerül felhasználásra
• A pázsit szintén eleme az angol kertnek, de nem a mi megszokott módunkon. Azoknak a területeknek, melyeknek nincs funkciójuk, pázsit van.melyek csak   kiegészítők, foltok, nem egybefüggő nagy felületek.

Angol kert tartozékai

  Azok a kerti berendezések, melyeket felhasználnak az angol kertterveknél, nagymértékben befolyásolják a végeredményt. Tervezéskor ezt figyelembe kell venni.
• A kerti pad, szék, asztal  lehetőleg időjárás álló keményfából vagy tikfából készül.
• Tervezéskor a pihenésre, kikapcsolódásra szánt területet úgy kell készíteni, hogy a nézelődő élvezhesse a buja növényzetet. A  rusztikus kerti padok és kicsi asztalok székekkel tökéletes választások.
• A pergolák és lugasok az angol kerti stílus egyik fő meghatározó eleme. A pergolákat, lugasokat borostyánnal, gazdagon virágzó illatos rózsákkal, loncokkal, és más illatos futónövénnyel  futtatják be. 

 

A  tradicionális kertekben sok rovarnak és állatnak adnak életteret. A lepkék, szitakötők, madarak kedvező körülményeket találnak  a szaporodásra, ezáltal a nézelődő közelebbi kapcsolatot teremthet a természettel. A madaraknak az itató, fürdető helyek biztosítása szintén a stílus jellemzője.

 

 

 

Állatok a kertben

 

• természetes élőhelyek biztosítása, sziklákkal, ágakkal, egyéb természetes anyagokkal, hogy becsalogassuk a gyíkokat, sünöket, madarakat.
• A növények lepkecsalogatók, mint a levendula, lóhere, őszirózsa, nyári orgona stb.
• A tavak és természetes vízesések a kertben az esztétikai élmény mellett a madarakra, békákra, szitakötőkre csábítóan hat, ha van rá lehetőségünk, létesítsünk kerti tavat.
• A kertben nagy számmal vannak olyan cserjék ültetve, mely a madaraknak táplálékot és fészkelő helyet biztosít.

Angol kert növényzete

 

Az angol kerti stílus tele van természetes bájjal, amit rengeteg színes növénnyel hoznak létre. Szerencsére, kevés olyan növényt használnak fel, melyet mi nem tudunk beszerezni, illetve nálunk nem található meg.

vissza